Sociëteit Pylades

Sociëteit Pylades is de locatie waar studentenvereniging SSRA is gehuisvest. Dit is ons pand en al 55 jaar in ons bezit. De Sociëteit is gevestigd in één van de drie vrijstaande grachtenpanden, gelegen op een steenworp afstand van het Leidseplein in het centrum van Amsterdam . De Sociëteit wordt beheerd door de “Stichting Sociëteit der SSRA”, die zorg draagt voor het onderhoud en de exploitatie van het pand. Het pand wordt niet alleen gebruikt voor de wekelijkse borrelavonden van Studentenverenging SSRA, maar biedt tevens ruimte aan haar commissies & besturen om te werken. Daarnaast wordt het souterrain verhuurd aan een escaperoom.

De tuin gelegen achter het pand wordt in de zomermaanden veel gebruikt door de leden van SSRA. Het is een prachtige plek om een hapje te eten, een biertje te drinken en te genieten van de zon.

In de weekenden is er de mogelijkheid voor leden om de Sociëteit en het bijbehorende personeel voor een zeer schappelijke prijs af te huren. Dit wordt regelmatig gedaan voor o.a. afstudeerborrels en verjaardagsfeestjes. Indien u hier meer over wilt weten kunt u contact op nemen met het bestuur of kijk onder het kopje verhuur.

De sociëteit heeft twee commissies die gevuld worden met leden van de vereniging bestaande uit het Mensa Bestuur en het Sociëteits Bestuur. Beide besturen zijn zeer belangrijk, want zonder hen draait de stichting niet.