FAQ

Wat is het verschil tussen SSRA en andere (gezelligheids)verenigingen?

Het eerste wat je merkt binnen SSRA is de grote diversiteit binnen de vereniging. Zo zijn er disputen die jasje-dasje gekleed gaan, maar ook disputen die dispuutspolo’s of -shirts aan hebben. Klassiek, traditioneel, studentikoos, los en relaxt, alles is te vinden binnen SSRA. Verder heeft SSRA ook gemengde disputen. Je hoeft niet je hele studententijd met mensen van dezelfde sekse door te brengen en dat heeft ook zeker zijn voordelen. Een ander verschil is dat op de borrel op donderdag ook gewoon gedanst kan worden in de grote zaal. Heb je een keer geen zin om te praten, dan ga je lekker dansen! Verder is SSRA eigenaar van één van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam. We hebben niet alleen drie barren en een feestzaal, maar ook verschillende bestuurskamers, vergaderzalen en een grote keuken. Daarnaast kan je de zomeravonden ook nog eens doorbrengen in de tuin.

Is het duur om lid te zijn bij SSRA?

Bij Studentenvereniging SSRA betaal je een contributie van €150,- per jaar. Met dit geld maken wij het voor jou mogelijk om elke week mooie borrel- en dansavonden te organiseren. Daarnaast zijn wij met maar €50,- inschrijfkosten één van de goedkoopste van Amsterdam! Bovendien kost een biertje op onze sociëteit maar €1,30 en twee keer per week kookt ons Mensabestuur voor €4,50- een heerlijke driegangenmaaltijd voor je! Natuurlijk kost het geld om lid te zijn van een vereniging, maar je krijgt er ook ontzettend veel voor terug. Zeker de moeite waard dus!

Heb je veel verplichtingen?

Bij SSRA en je dispuut wordt er van je verwacht dat je regelmatig op de sociëteit aanwezig bent. Dit is ook de enige manier om een vriendenkring en een band met je dispuutsgenoten op te bouwen. Je kunt het dus zien als een investering. Echter zijn we allemaal studenten, dus met tentamen- en studiedrukte wordt altijd rekening gehouden.

Waarom zou ik voor SSRA kiezen?

Omdat SSRA op elke student zijn lijf geschreven staat, dus ook op dat van jou! Om dat te ontdekken dagen wij jou uit om tijdens de komende Intreeweek of tijdens onze feestweek de sociëteit een bezoek te brengen. Op deze sociëteit kom je dan in contact met een grote groep studenten en leden van SSRA. Lid worden kan voor september en februari. Wanneer je lid wordt bij SSRA sluit je je in de ‘Kennismakingsperiode’ (ook wel Kentijd) aan bij één van de twaalf disputen van SSRA. Hierdoor kan dus iedere student een plek vinden binnen de vereniging. Hoewel deze leden en disputen vaak een verschillende inslag hebben, worden juist deze verschillen gewaardeerd. Voor ieder lid is het een leuke uitdaging om je sociale netwerk flink uit te breiden, maar ook om samen te genieten van de gezellige activiteiten, spetterende dansfeesten en de wekelijkse borrelavonden in de bar!

Een actief studentenleven? Dan kan ik studeren zeker wel vergeten!

Integendeel! Je bent immers in Amsterdam gekomen om te studeren. Er zijn altijd wel leden die hetzelfde studeren, die je kunnen helpen met problemen en leden studeren ook regelmatig met elkaar. Leden van een studentenvereniging zijn bovendien vaak mondiger en zijn dus beter in staat zichzelf te uiten in werkgroepen of tijdens presentaties. Lid zijn is bovendien dé manier om te netwerken, wat je later erg van pas kan komen bij het zoeken naar een baan. Bedrijven kijken bij sollicitaties vaak naar nevenactiviteiten, en dan staat een lidmaatschap, helemaal gecombineerd met functies binnen commissies en/of besturen, erg goed op je CV!