Meerwaarde commissies

Wanneer je lid wordt bij SSRA heeft iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de negentien commissies die SSRA zich rijk mag rekenen. Dit varieert van de Activiteitencommissie waarbij je feesten organiseert tot de Kascontrolecommissie waarbij je de financiën controleert. Commissies zijn de ideale manier om jezelf te ontwikkelen en nieuwe vrienden binnen de vereniging te maken. Door zitting in commissies te nemen leer je plannen, werken met deadlines, werken in groepsverband, grote evenementen organiseren, leren omgaan met tegenslagen en nog veel meer. Het is dan ook niet verrassend dat zo goed als elk lid van SSRA wel in één of meerdere commissies plaatsneemt. Hieronder zijn alle commissies van SSRA te vinden.

Acquisitiecommissie & Relatiebeheer

De acquisitie en relatiebeheercommissie houdt zich bezig met het werven van nieuwe partners, het bekijken naar mogelijkheden met huidige partners en het onderhouden van de huidige relaties.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie regelt binnen de studentenvereniging verscheidene activiteiten door het jaar heen. Deze activiteiten worden door de leden erg gewaardeerd, waardoor het altijd een geslaagde gebeurtenis is. Voorbeelden van activiteiten zijn: Biercantus, lezingen en crazy 88. Verder organiseren zij ook de slotfeesten. Dit zijn open feesten die gehouden worden na elke tentamenperiode.

Almanakcommissie

De Almanak is een boek dat elk jaar tijdens de Dies Natalis van de vereniging wordt uitgegeven. In dit boek staan alle besturen, commissies en dispuutbesturen van het afgelopen jaar. Verder staan er verhalen van meerdere mensen in, een jaaroverzicht en ludieke ideeën van de commissieleden, zoals een shotjestest. Uiteindelijk is dit boek een ware aanwinst voor ieder lid om in de boekenkast te hebben.

Archiefcommissie

Zoals de naam al doet vermoeden houdt deze commissie zich bezig met het archief. Ooit in een duister verleden, toen SSRA in een hele andere vorm bestond, is besloten met het verleden te breken en het archief in de gracht te dumpen. In de afgelopen jaren wordt stukje bij beetje het archief weer opgebouwd. De commissie houdt zich bezig met het ordenen en aanleggen van een archief waar we weer trots op mogen zijn.

Discocommissie

De discocie verzorgt de muziek op onze geliefde sociëteit Pylades. Zij zorgen voor de lekkerste deuntjes en de fijnste plaatjes waar onze leden helemaal op los kunnen gaan tijdens de borrels.

Galacommissie

De galacommissie organiseert jaarlijks een gala voor alle leden en reünisten der SSRA. Geheel volgens de gala-etiquette dragen de heren een rokkostuum en de dames een lange jurk. De galacommissie zorgt ook voor een avond waarop heren rokkostuums kunnen passen en kopen en een ‘regel je date’ borrel.

Huismeestercollectief

Het Huismeestercollectief draagt zorg voor het pand. Zij helpen mee aan het opknappen van het pand. Denk hierbij aan het maken van sloten, het repareren van elektra, vervangen van kranen en de vele andere klusjes die zich voordoen bij het intensief gebruik van een monumentaal pand.

Kader

Het kader houdt zich bezig met het dirigeren en het overzien van het parlement. Dit is een maandelijkse bijeenkomst waarbij een vertegenwoordiger van ieder dispuut kan meebepalen over belangrijke verenigingsbesluiten van het Algemeen Bestuur. Het kaderdraagt zorg dat een parlement ordelijk, constructief en zorgzaam verloopt.

Kas controle commissie

De Kas Controle Commissie (KCC) controleert de boekhouding van de vereniging. De commissie brengt tenminste twee maal per jaar verslag uit aan het parlement.

Kentijdcommissie

De kentijdcommissie zorgt er voor dat de KeMa’s (eerstejaars) een goede kennismaking krijgen met SSRA. Dit begint met het voorbereiden en het begeleiden van het weekend. Na het weekend begeleidt de Kenkie de KeMa’s door de Kentijd en zorgen zij er voor dat iedere KeMa bij het juiste dispuut terecht komt.

Promotie- en Wervingscommissie

De commissie voor Promotie en Werving is één van de belangrijkste commissies van SSRA. Zonder de aanwas van nieuwe leden bestaat er geen SSRA. Deze commissie organiseert de twee weken waarin SSRA haar leden werft. Ze verzorgen elke avond tijdens de IDEE-week en de Intree-week een feest voor potentiële leden, maar werven ook op de VU informatiemarkt, UvA Intree Verenigt, HvA KersVers en andere activiteiten tijdens deze periode.

Snack Commissie

Deze commissie staat elke donderdag avond tussen 00:00 en 01:00 in de keuken om lekkere snacks te maken. Zij verkopen hamburgers, broodjes rookworst en tosti’s aan de hongerige leden van SSRA.

Weekendcommissie

De weekendcommissie organiseert een weekend weg voor de hele vereniging. Tijdens dit weekend kunnen leden van verschillende disputen de onderlinge band versterken. De weekendcommissie regelt de locatie, organiseert activiteiten tijdens het weekend en zorgt dat er meer dan genoeg (alcoholische) versnaperingen zijn.

Strafcommissie

De strafcommissie houdt zich bezig met het handhaven van de interne regelgeving van de vereniging. Wanneer leden een strafzaak krijgen vanuit het bestuur, zal de strafcommissie bepalen in hoeverre dit terecht was en hoe hoge straf de gedaagde zal krijgen. Dit gebeurd door middel van een maandelijkse zitting.