Homepage SSRA

Onze vereniging

Je studententijd is de mooiste tijd uit je leven. Haal het maximale eruit en word lid bij studentenvereniging SSRA!

SSRA is opgericht in 1889 en is één van de drie grootste studentenverenigingen van Amsterdam. We zijn een gemengde vereniging die groot genoeg is om je nooit te hoeven vervelen, maar ook klein genoeg is om te worden opgeslokt in de massa. Je kan plaatsnemen in commissies en organiseer de mooiste feesten, sta achter de bar of vertoon je kunsten als DJ of schrijver voor de almanak vertonen. 

Maar bovenal: maak vrienden voor het leven!

Onze eigen sociëteit naast het Leidseplein is onze thuisbasis. waar we al onze feesten en activiteiten hebben. Dineren met je dispuut of jaarclub, gezellig borrelen – het is de wekelijkse gang van zaken. Elke dag heb je de kans om je medeleden te spreken onder het genot van een goudgeel biertje.

Weet jij het verschil tussen studeren en student zijn? Word lid bij SSRA!


Sociëteit Pylades

Volg onze socials


Facebook


Instagram

disputen

VERENIGINGWORD LIDZAKELIJK

Sociëteit

Sociëteit Pylades is de locatie waar studentenvereniging SSRA is gehuisvest. De Sociëteit is gevestigd in een vrijstaand grachtenpand, gelegen op een steenworp afstand van het Leidseplein in het centrum van Amsterdam. 

De Sociëteit wordt beheerd door de Stichting Sociëteit der SSRA, die zorg draagt voor het onderhoud en de exploitatie van het pand. Het pand wordt niet alleen gebruikt voor de wekelijkse borrelavonden van Studentenverenging SSRA, maar biedt tevens ruimte aan haar commissies & besturen om te werken. Daarnaast wordt het souterrain verhuurd aan een escaperoom.

De tuin gelegen achter het pand wordt in de zomermaanden veel gebruikt door de leden van SSRA. Het is een prachtige plek om een hapje te eten, een biertje en te genieten van de zon.

In de weekenden is er de mogelijkheid voor leden om de Sociëteit en bijbehorend personeel voor een zeer schappelijke prijs af te huren. Dit wordt regelmatig gedaan voor o.a. afstudeerborrels en verjaardagsfeestjes. Indien u hier meer over wilt weten kunt u contact op nemen met het bestuur. Of kijk onder het kopje verhuur.

De sociëteit heeft twee commissies die gevuld worden met leden van de vereniging, het Mensa Bestuur en het Sociëteits Bestuur. Beide besturen zijn zeer belangrijk, want zonder hen draait de stichting niet.

Partners


Knipsel


www.bohemianbirds.com

Zorgverzekering vergelijken