Studentenvereniging SSRA

Studentenvereniging SSRA is opgericht in 1889 en is één van de grootste studentenverenigingen in Amsterdam. Onze Sociëteit ‘Pylades’ is gevestigd in een uniek monumentaal grachtenpand op een fantastische locatie in hartje centrum (naast ‘de Melkweg’), het is de thuisbasis voor de ruim 300 leden die SSRA telt en is slechts een minuutje lopen vanaf het altijd gezellige Leidseplein!

SSRA heeft 12 verschillende disputen met elk hun eigen zienswijze op het verenigingsleven. Als je lid wordt van SSRA, kies je na je kennismakingstijd voor één van deze disputen, hechte vriendengroepen van 10 tot soms wel 40 mensen. Er zijn zowel gemengde als ongemengde disputen die variëren qua inslag, identiteit en tradities. Ieder dispuut heeft iedere week eigen activiteiten, maar uiteindelijk ontmoet iedereen elkaar op donderdagavond op de Sociëteit om gezamenlijk te eten of te borrelen. De meeste disputen gaan twee keer per jaar met elkaar een weekend weg. Ook beleven zij hete zomervakanties en spetterende wintersportreizen. Verder worden er festivals en concerten bezocht, spenderen zij een relaxed middagje in het nabij gelegen Vondelpark en mengen zij zich zeer regelmatig in het Amsterdamse nachtleven. Door al deze verschillende activiteiten binnen en buiten de vereniging en je dispuut leer je veel mensen kennen en worden vriendschappen voor het leven gesloten. Dat vriendschappen voortduren tot na SSRA merken we ieder jaar weer bij de drukbezochte reünistendagen.

De Sociëteit is geopend van maandag tot en met donderdag. Ieder week serveert het Mensa Bestuur op deze dagen een 3 gangen maaltijden voor slechts € 4,-. De voornaamste borrelavonden vinden plaats op maandag en donderdag, waarbij in de bar lustig een drankje wordt genuttigd, terwijl in de grote zaal het dak eraf gaat met muziek van onze eigen DJ’s. Ben jij een beetje talentvol achter de draaitafels, dan is de kans groot dat ook jij de grote zaal eens plat mag draaien! Naast deze wekelijkse avonden worden er gedurende het jaar vele activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn een beachevent, bierestafette, verenigingsweekend, feestweek, gala, maar ook een debatwedstrijd en een literaire quiz.

De vereniging telt 19 commissies waarin de leden ervaring krijgen met het organiseren van activiteiten, het verbeteren van de promotie van SSRA, het maken van de jaarlijkse almanak, het zoeken naar sponsors en ander contact met bedrijven. Zo kun je tijdens je lidmaatschap actief aan je CV bouwen en begin je al vroeg met netwerken, wat van groot belang kan zijn tijdens je verdere loopbaan. Ook kunnen leden zich organisatorisch ontwikkelen tijdens het vervullen van een bestuursfunctie. Buiten het nut van deze leerzame activiteiten verrijkt het actief zijn in een commissie je tijd bij SSRA en is het bovendien erg leuk om te doen!

sociëteit